• BIST 10749.8
  • Altın 2523.135
  • Dolar 32.2072
  • Euro 35.0479
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Intermax Logistics, Güvenilir Soğuk Zincir Taşımacılığıyla Dikkat Çekiyor

Intermax Logistics, Güvenilir Soğuk Zincir Taşımacılığıyla Dikkat Çekiyor
Intermax Logistics, gıda ve ısı kontrollü ürün taşımacılığında uzun yıllara dayanan deneyimiyle sektörde fark yaratıyor.

Hassas ürünlerin güvenli ve kaliteli bir şekilde taşınmasını sağlayan şirket, soğuk zincirin kırılmamasına büyük önem veriyor. Avrupa'daki geniş acente ağı sayesinde kesintisiz hizmet sunan firma, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutuyor.

Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, “Tedarik zincirini aksamadan yönetmek için gereken tüm önlemleri alıyor, 7/24 ulaşılabilir durumda olup olası problemlere anında ve etkin çözümler üretiyoruz. Türkiye ile tüm Avrupa ülkeleri arasında haftalık düzenli çıkışlarla gerçekleştirdiğimiz taşımalarda, Avrupa’daki geniş acente ağımız sayesinde ürünlerde herhangi bir bozulma olmadan, duraksamadan teslimatlar yapıyoruz” dedi.

Soğuk zincir lojistiği hizmetlerinizi kısaca tanımlayabilir misiniz? Hangi tür ürünleri taşıyorsunuz ve hangi coğrafi bölgelere hizmet veriyorsunuz?

Intermax Logistics olarak, gıda ve ısı kontrollü ürün taşımacılığında uzun yıllara dayanan tecrübeye sahibiz. Bu alanda - 18 / + 25 derecelerde taşınması gereken başta gıda ve kimya olmak üzere tüm yükleri güvenle hedefe ulaştırıyoruz. Bu tür ürünlerin lojistiğinde soğuk zincirin kırılmamasına büyük önem veriyoruz. Tedarik zincirini aksatmayacak tüm önlemleri alarak müşterilerimize kesintisiz bir hizmet sunuyoruz. 7/24 ulaşılabilir durumda kalarak, olası problemlere karşı etkin çözümler üretiyoruz.

Bu alandaki taşımalarımızı Türkiye ile tüm Avrupa ülkeleri arasında haftalık düzenli çıkışlarla gerçekleştiriyoruz. Avrupa’daki yaygın acente ağımız sayesinde herhangi bir ülkede duraksamadan, ürünlerde bozulma olmadan teslimatlar yapabiliyoruz.

Sıcaklık kontrolü ve izleme süreçleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz? Kullandığınız teknolojiler ve bu teknolojilerin sağladığı avantajlar nelerdir?

Frigo özellikli araçlarımızı GPS sistemiyle her yerden izleyebiliyor, olası ısı farklarında teknolojimiz sayesinde gerektiğinde uzaktan da hemen müdahale edebiliyoruz. Böylece ürün kayıplarının önüne geçerek hem müşterilerimizi hem de tüketicileri koruyoruz.

Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, sektöre özel tüm yazılım, araç ve ekipman yatırım planlamalarımızı sürdürüyoruz.

Ürünlerin güvenliği ve kalitesini sağlamak için hangi önlemleri alıyorsunuz? Hijyen standartlarına ne ölçüde dikkat ediyorsunuz?

Gerçekleştirdiğimiz tüm gıda ve ısı kontrollü taşımalarda en önemli ve ilk kriterimiz, taşıdığımız ürünün herhangi bir bozulmaya uğramadan son teslimat noktasına ulaştırılmasıdır. 

Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş ÇelikelBu nedenle gıda güvenliği söz konusu olduğunda, işin lojistik boyutunun asla unutulmaması gerekiyor.  Bununla birlikte tüm araçlarımızda hijyen koşullarına maksimum önem veriyoruz. Araçlarımızı ve ekipmanlarımızı düzenli olarak dezenfekte ediyoruz. Depolarımızdaki çalışma arkadaşlarımız ve sürücülerimiz de tüm işlemlerde hijyen koşullarına oldukça önem veriyor. Böylece ürünlerin hem sağlıklı bir şekilde taşınmasını hem de depolanmasını sağlıyoruz.

Operasyonlarımızda sadece araç içi değil, dış koşullara da dikkat ediyoruz. Dış sıcaklık eksilerde olduğunda dorse içi sıcaklık değerleri sabit tutulamazsa örneğin 4 derecede muhafaza edilmesi gereken gıda ya da kimya ürünü donup bozulabilir. Bununla birlikte iklim değişikliği de ısı kontrollü taşımaları etkiliyor. Bu nedenle önemsiz gibi görünen bir hata beklenmedik sonuçlar meydana getirebilir. Bir ürünü taşırken iklim değişikliği nedeniyle bahar havası yaşayan İstanbul’da farklı, Avrupa’nın orta veya kuzeyinde farklı riskler ortaya çıkıyor. Bu riskleri ortadan kaldırmak için son teknolojili ve sağlam donanımlı araçlar kadar işinin uzmanı, taşımacılık yapılan bölgeleri iyi tanıyan, tecrübeli bir sürücü kadrosuna da sahip olmanız gerekiyor. Intermax Logistics olarak bu anlamda sektörün en deneyimli kadrolarından birine sahibiz.

Frigorifik yükler diğer birçok yük çeşidine göre daha fazla hassasiyet gerektiriyor.  Bu gruptaki bazı ürünler, aynı ortamda birbirini bozabiliyor. Bazı ürün grupları ise gereken sıcaklık değerlerinde korunsalar bile teslimatın gecikmesi halinde saklama ömürleri gereği bozuluyor.

Sürdürülebilirlik ve çevresel sorumluluk konusundaki yaklaşımınızı açıklayabilir misiniz? Karbon ayak izinizi azaltmak için hangi adımları atıyorsunuz?

Filomuzun tamamı düşük karbon emisyonu sağlayan Euro 6 motorlu araçlardan oluşuyor. Karbon salımını en aza indirmek için ayrıca taşımalarımızda mümkün olan en kısa rotaları kullanmaya da büyük önem veriyoruz. Ofislerimiz ve depolama alanlarımızda atık yönetimi çalışmaları gerçekleştiriyor, enerji tasarrufu sağlayacak uygulamalar gerçekleştiriyoruz.

Kriz durumlarında (örneğin, doğal afetler, güvenlik olayları) nasıl bir acil durum planınız var? Bu planı nasıl uyguluyorsunuz ve sürekli olarak nasıl güncelliyorsunuz?

Üzerinden henüz 1 yıl geçen, acısını ve etkisini halen yaşadığımız Kahramanmaraş depremi, doğal afetlere karşı acil durum planlarının ne denli önemli olduğunu daha net ortaya çıkardı. Şirket olarak her zaman B ve C planlarımız hazırdır ancak söz konusu öngörülemeyen olaylar olduğunda planlamalarınız da sekteye uğrayabiliyor. Bu sebeple farklı kriz durumlarına karşı nasıl hareket edeceğimizi, araçlarımızı ve çalışanlarımızı nasıl yönlendireceğimizi sürekli olarak güncelliyoruz.

Bunun bir örneğini korona virüs salgını döneminde yaşamıştık. Özellikle Avrupa’nın birçok noktasında kara sınır kapıları kapanmış veya ağır aksak işlemeye başlamıştı. Şirket olarak Almanya’da bulunan depomuzla Türk şirketlerinin ihtiyaçlarına öncelik verdik. Özellikle salgın nedeniyle taşınamayan, teslim edilemeyen veya gecikmeye uğrayan yükler için oluşan depolama ihtiyacına özel çözümler ürettik.

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77